zoeken

Een professioneel en betrouwbaar betononderzoek

Het uitvoeren van een betononderzoek vergt niet alleen de inzet van de juiste meettechnieken, maar vergt ook kennis en ervaring van civiele en bouwkundige constructies. TerraCarta heeft als specialist in wapening- en betondekkingsvraagstukken diverse objecten en kunstwerken in kaart in kaart gebracht, waaronder:

Voor het uitvoeren van een professioneel en betrouwbaar betononderzoek bent u dus bij ons aan het juiste adres!

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een betononderzoek

Met alleen een (conventionele) visuele inspectie kan beton vaak niet grondig genoeg geinspecteerd worden. TerraCarta zet diverse detectietechnieken in om het betononderzoek nauwkeurig en volledig te kunnen uitvoeren. De betondekking en betonkwaliteit wordt in kaart gebracht, evenals  de aanwezige wapening en de corrosie van het beton.

19.2 betononderzoek breder

Waarom TerraCarta?

Een overzichtelijke rapportage en advies op maat zorgen voor duidelijkheid over bijvoorbeeld maatregelen die getroffen moeten worden. TerraCarta maakt bij het onderzoek gebruik van diverse technieken en apparatuur, zodat een compleet beeld wordt verkregen.

Het onderzoek wordt nagenoeg non destructief uitgevoerd. Dat betekent dat wij geen of een zo min mogelijk schade aanbrengen aan de bestaande betonconstructies. De meetdata kan voor veschillende inspecties toegepast worden. Zo zit de informatie over bijvoorbeeld het chloride gehalte in dezelfde meetdata als de informatie over de wapeningsdekking. De meetdata wordt verwerkt tot tekeningen en/of vlekkenkaarten. 

Druksterkte meten van beton

Bij verschillende projecten is de druksterkte van belang. TerraCarta kan de druksterkte van het beton op verschillende manieren vaststellen, zoals onder andere met uitgeboorde cilinders of een terugslaghamer. Ook voor andere zaken met betrekking tot beton onderzoek, zoals het meten van carbonatie en het verrichten van potentiaalmetingen, kunt u bij TerraCarta terecht!

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Dat kan via het contactformulier of via telefoonnummer
0528-234 406.

Terug naar specials Contact opnemen

Sitemap hoger in Google dotsolutions